Detské jedlá o trochu zdravšie
Aj vy máte deti, ktoré by stále jedli iba sladkosti, krupicu a čistú ryžu? Skúste im do ich obľúbených jedál vpašovať aj trošku vitamínov.
1. Celozrnné lievance s jablkami v slanom karameli
Najprv si pripravíme cesto na lievance - použijeme 4 prepeličie vajíčka, 1ks vanilkový cukor, 3 lyžice pohánkovej a tri lyžice celozrnnej ryžovej múky, pol prášku do pečiva a mandľové mlieko. Všetko zmiešame a na panvici pečieme na troške oleja lievančeky. Medzitým si pripravíme slaný karamel a jablká - na panvicu dáme 3 lyžice cukru a počkáme, kým trochu zhnedne. Pridáme lyžicu ghee a štipku soli. Miešame, kým sa ghee neroztopí a pridáme nakrájané jablko. Odstavíme a môžeme servírovať - na tanier dáme lievanec a prelejeme jablkovou zmesou.
2. Tapiokový puding s ovocím a orechami
V hrnci si zohrejeme pol litra mandľového alebo kokosového mlieka. Uvaríme v ňom tapiokové guľôčky do zmäknutia a osladíme lyžicou javorového sirupu. Keď puding zhustne, servírujeme v miske s ovocím a orechami.
3. Falošná krupicová kaša
V hrnci privedieme k varu mlieko (kravské alebo mandľové podľa preferencie), postupne prisypávame kukuričnú krupicu, pšenové vločky a celozrnné ryžové vločky. Po zhustnutí odstavíme a servírujeme s kozím maslom, medom a posypané kakaom.