Vianoce sa pomaly blížia a tí, ktorí trpia histamínovou intoleranciou sa už márne olizujú pri pomyslení na dobrú poriadne kyslú vianočnú kapustnicu. Nemusí to ale byť tak, vyskúšajte jej nízkohistamínovú náhradu. Ak netolerujete kel, skúste bielu kapustu alebo jej čínsku sesternicu.
A teraz ako na to - na oleji speníme cibuľku, pridáme umytý a na rezančeky nakrájaný kel. Zalejeme vodou, osolíme a okoreníme, pridáme rascu. Pridáme sušené slivky, kto toleruje, môže aj trošku sušených hríbov, 2 väčšie ošúpané na kocky nakrájané zemiaky. Najväčší oriešok bude asi klobása. Ja som to vyriešila vyvarením kúska čerstvého mastnejšieho mäsa (napríklad hovädzieho) a pridaním lyžičky sladkej červenej mletej papriky a 2 strúčikov pretlačeného cesnaku. Varíme domäkka. Na záver potrebujeme polievku poriadne dokysliť. Použijeme opäť to, čo tolerujeme - ja dávam citrónovú šťavu, môžeme aj nekvasený ocot.
Dobrú chuť!