Letný šalát na 3x

15.06.2017 13:19

Po dlhšom čase pridávam znova ďalšie recepty - tentokrát na šaláty, ktoré dobre padnú v týchto horúčavách.

1. Svieži šalát z polníčka s prepeličími vajíčkami - umyjeme lístky polníčka a hlávkového šalátu. Natrháme do misy, pridáme nakrájané cherry paradajky a uhorku. pokvapkáme panenským olejom s bazalkou, citrónom a posolíme. Servírujeme s prepeličími vajíčkami natvrdo a celozrnnou hriankou.

2. Letný šalát s morčacím mäsom - umyjeme a natrháme zmes hlávkového a ľadového šalátu. Pridáme nakrájanú bielu reďkovku, paradajku a jablko. Na panvici osmahneme kúsky osolených a okorenených morčacích pŕs. V mise zmiešame zeleninu, pridáme jogurtový dresing (biely jogurt, soľ, cesnak) a navrch naskladáme mäso.

3. Rukolový šalát s bezlepkovým osúchom - Umyjeme rukolu a ľadový šalát, v mise ich zmiešame s nakrájanou žltou paprikou a cherry paradajkami. Pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou. Pripravíme si osúch - zmiešame 100g bezlepkovej múky, štipku soli, a vodu podľa potreby, vymiesime husté cesto, z ktorého vyvaľkáme tenké placky. Tie opekáme na suchej panvici kým sa nezačnú tvoriť pľuzgieriky. Omastíme ghee alebo maslom. Šalát podávame s osúchmi a vajíčkom natvrdo.