Ríbezľový koláč bez múky

26.07.2017 11:18

Je čas ríbezlí a tak vám ponúkam môj obľúbený recept na nadýchaný ríbezľový koláč so snehovou čapicou.

Oddelíme 4 žĺtka od bielkov, do žĺtkov pridáme vanilkový cukor, 100g javorového sirupu, 100ml oleja a 100ml mandľového mlieka. Vymiešame a pridáme 150g mletých orieškov,100g cícerovej múky a polovičku prášku do pečiva. Z bielkov vyšľaháme hustý sneh. Medzitým si očistíme 300g ríbezlí. Polovicu snehu pridáme do cesta, vylejeme na vymastený a vysypaný plech a pridáme ríbezle. Pečieme asi 20 minút na 170 stupňov. Medzitým pridáme do zvyšných bielkov 3 lyžice cukru a znova našľaháme. Po 20 minútach koláč vyberieme, navrstvíme sneh a dáme dopiecť, dokým snehová čapica nezačne hnednúť.